Allt levande har en lämplig miljö för liv. De interagerar med miljön i den, inklusive atmosfären, litosfären, hydrosfären. Alla begreppen lära sig om livet i en organism som äger rum i jordlager och dess växelverkan med miljön, inklusive biosfären. Biosphere studeras för att ge kunskap om effekterna av förändringar i biosfären av liv på jorden. I detta kapitel kommer också att undersöka anpassning av varje levande varelse med sin omgivning respektive, och förändringar i biosfären som påverkar skador på flora och fauna.

Geografi Insights

Fördelning av Flora och Fauna

Fördelning av flora och fauna på jorden varierar från en plats till en annan plats. Till exempel drakar finns bara på öarna Komodo, Rinca, och Padar ö i NTT. Distribution är nära knuten till geografiska förhållanden som också har en bakgrund historia av geologi. Fördelning av flora och fauna inte bara i kontinenten men även i farvattnen i både sötvatten och havsvatten.

Alfred Russel Wallace (1823 - 1913)

Alfred Russel Wallace var en expert på evolution, natur, antropologi och geografi forskare. Han är brittisk, född i Gwent (Monmouthsire), England, den 8 januari 1823. Alfred Russel Wallace var omdöpt till "Fader Geografi Animals. Smeknamnet förvärvades därför att han hade gjort iakttagelser mot spridning av djuren i världen och dela den i vissa spridning områden. När han gjort iakttagelsen att det finns djur i området i Indonesien, mereasa han imponerad eftersom han fann inga skillnader mellan djur i den västra delen av Indonesien med djuret i Indonesien bagia öster. Gränser skillnad börjar från Lombok Strait till sundet Makassar. Därför är gränslinje kallas linje Wallacea (Wallacea linje) i enlighet med namnet på den uppfinnaren "Alfred Russel Wallace."

Biosphere kan betraktas som det största livet organisation omfattar allt liv på denna jord och dess interaktion med miljön. Varje levande varelse på denna jord befinna sig på sina respektive platser i hans liv både på land (litosfären), vatten (hydrosfären) och luft (atmosfären). Om dra rakt linje, ca 8 km till arg atmosfären och 9 km till havsbotten. Eftersom de baseras på forskning uppgifter om höjd eller i den fann fortfarande existensen av liv. Etymologiskt termen biosfären är en kombination av två ord, nämligen bio vilket betyder liv och sphera som betyder lager. Därför kan det vara motiverat om biosfären sägs som ett lager (område) som upptas av levande varelser är djur, växter och människor, men människor kommer inte att ha diskuterats mycket på denna nivå, eftersom människan har sin egen särart som sociala varelser. människor lever i sin egen miljö som kallas antroposfer. Det uppskattas att biosfären har pågått i 4,5 miljarder år gammal.

Habitat.

En lämplig miljö och lämpliga för överlevnaden av icke-mänskliga varelser (flora och fauna) kallas som livsmiljö. Habitat kan påverka allt levande i den och interagera med olika sätt. Liksom den befintliga fabriken i savannen regioner kan bli mat för en grupp av växtätande djur. Typ av anläggning och sprida sig i ett antal livsmiljöer påverkar mängden och typen av djur som kan leva i dessa livsmiljöer. Omvänt alla växter kan påverkas av närvaron av djur. Till exempel, som visas i ovanstående typer av blommande växter kräver insekter transporterar pollen från en blomma till en annan.

Habitat kan delas in i två typer av livsmiljöer mark och livsmiljöer vatten. Markområden kan studeras i ett system som kallas bioma medan vatten livsmiljö är uppdelad i livsmiljö för sötvatten och saltvatten (marina). 70% av jordens yta är täckt av havsvatten, kan havet anses vara den största livsmiljö på jorden.

Biosphere Dynamics

0 comments:

Post a Comment

 
Top